Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Λαχανόρυζο

Υλικά:
500gr άσπρο λάχανο κομμένο σε χοντρές λωρίδες
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
3-4 κουταλιές χυμός ντομάτας
1 κούπα ρύζι
μαϊντανός ψιλοκομμένος
πάπρικα
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε το λάχανο και το καρότο. Ανακατεύουμε ανά διαστήματα προσέχοντας να μην κολλήσει το λάχανο. Τα αφήνουμε για αρκετή ώρα να τσιγαριστεί και να μαλακώσει το λάχανο και προσθέτουμε και τον μαϊντανό. 
Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά στην συνέχεια ρίχνουμε νερό (3 κούπες περίπου), τον χυμό ντομάτας, την πάπρικα το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. 
Αφήνουμε να βράσει σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά περίπου ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να βράσει μέχρι να πιει σχεδόν όλο το νερό. ΄
όταν έχει βράσει και έχει φουσκώσει το ρύζι κλείνουμε την φωτιά και σκεπάζουμε με πετσέτα και το αφήνουμε να τραβήξει τα υγρά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου