Υλικά:
100 gr φακές
100gr ρεβίθια
100gr φασόλια
100gr στάρι
100gr καλαμπόκι (για ευκολία κατεψυγμένο)
2 ξερά κρεμμύδια
2-3 φύλλα δάφνης
αλάτι, πιπέρι
λάδι
χυμός λεμόνι
Εκτέλεση:
Αφήνουμε τα όσπρια σε ζεστό νερό να μουλιάσουν για τουλάχιστον 8 ώρες. όταν είμαστε έτοιμοι να μαγειρέψουμε τα ρίχνουμε όλα μαζί σε κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν με αρκετό νερό και τα φύλλα δάφνης για 1,5 ώρα (θα χρειαστούν ξάφρισμα λόγω των ρεβιθιών). Αν θέλουμε το στάρι να κρατάει λίγο το ρίχνουμε αργότερα στην κατσαρόλα μιας και θέλει λιγότερη ώρα βράσιμο.
Ρίχνουμε τα κρεμμύδια το λάδι, το πιπέρι και το καλαμπόκι και συνεχίζουμε να βράζουμε για μισή ώρα ακόμα. 10 λεπτά πριν τα κατεβάσουμε από την φωτιά προσθέτουμε το αλάτι και χυμό λεμόνι κατά βούληση.
100 gr φακές
100gr ρεβίθια
100gr φασόλια
100gr στάρι
100gr καλαμπόκι (για ευκολία κατεψυγμένο)
2 ξερά κρεμμύδια
2-3 φύλλα δάφνης
αλάτι, πιπέρι
λάδι
χυμός λεμόνι
Εκτέλεση:
Αφήνουμε τα όσπρια σε ζεστό νερό να μουλιάσουν για τουλάχιστον 8 ώρες. όταν είμαστε έτοιμοι να μαγειρέψουμε τα ρίχνουμε όλα μαζί σε κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν με αρκετό νερό και τα φύλλα δάφνης για 1,5 ώρα (θα χρειαστούν ξάφρισμα λόγω των ρεβιθιών). Αν θέλουμε το στάρι να κρατάει λίγο το ρίχνουμε αργότερα στην κατσαρόλα μιας και θέλει λιγότερη ώρα βράσιμο.
Ρίχνουμε τα κρεμμύδια το λάδι, το πιπέρι και το καλαμπόκι και συνεχίζουμε να βράζουμε για μισή ώρα ακόμα. 10 λεπτά πριν τα κατεβάσουμε από την φωτιά προσθέτουμε το αλάτι και χυμό λεμόνι κατά βούληση.
Σημείωση: Υπάρχει και έτοιμο μείγμα για πολυσπόρια στο σούπερ μάρκετ. Εδώ χρησιμοποίησα scottish broth mix που είχε ήδη μέσα φακές στάρι και μπιζέλια και απλά πρόσθεσα τα υπόλοιπα όσπρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου