Υλικά:
200gr βούτυρο
2 περίπου κούπες ζάχαρη
2-3 μήλα
καρύδια (προαιρετικά)
4 αυγά
1 σφηνάκι κονιάκ
1 φλιτζάνι αλεύρι
3 κουταλιές της σούπας baking powder
κανέλα
Εκτέλεση:
Σε στρογγυλό ταψί διαμέτρου 24 εκ. λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με την 1 κούπα ζάχαρης και με 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα.
Κόβουμε τα μήλα σε κομμάτια αφαιρώντας τον πυρήνα και τα τοποθετούμε στον πάτο του ταψιού ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του. Στα κενά που πιθανός δημιουργούνται ρίχνουμε τα καρύδια.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και την ανακατεύουμε μαζί με τα 4 αυγά 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα και το κονιάκ.
Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με το baking powder σιγά σιγά και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα πάνω από τα μήλα προσέχοντας να μην τα σηκώσουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου στους 170oC.
Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο αφήνουμε λίγο το γλυκό να κρυώσει και το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και ξεφορμάρουμε προσεκτικά.
200gr βούτυρο
2 περίπου κούπες ζάχαρη
2-3 μήλα
καρύδια (προαιρετικά)
4 αυγά
1 σφηνάκι κονιάκ
1 φλιτζάνι αλεύρι
3 κουταλιές της σούπας baking powder
κανέλα
Εκτέλεση:
Σε στρογγυλό ταψί διαμέτρου 24 εκ. λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με την 1 κούπα ζάχαρης και με 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα.
Κόβουμε τα μήλα σε κομμάτια αφαιρώντας τον πυρήνα και τα τοποθετούμε στον πάτο του ταψιού ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του. Στα κενά που πιθανός δημιουργούνται ρίχνουμε τα καρύδια.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και την ανακατεύουμε μαζί με τα 4 αυγά 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα και το κονιάκ.
Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με το baking powder σιγά σιγά και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα πάνω από τα μήλα προσέχοντας να μην τα σηκώσουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου στους 170oC.
Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο αφήνουμε λίγο το γλυκό να κρυώσει και το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και ξεφορμάρουμε προσεκτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου