Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Σπανακόρυζο

Υλικά (2 μερίδες):
200-300gr σπανάκι κατεψυγμένο 
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
3-4 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 πράσα ψιλοκομμένα
1 κούπα ρύζι
χυμό από 2 λεμόνια
άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και το πράσο και προσθέτουμε το σπανάκι. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το σπανάκι. 
Μόλις έχουν τσιγαριστεί τα χορταρικά προσθέτουμε τον άνηθο και το ρύζι και ανακατεύουμε. 
Τέλος προσθέτουμε 2,5 κούπες  νερό, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πιει όλο το ζουμί ανακατεύοντας κατά διαστήματα. 
Πριν το βγάλουμε από την φωτιά προσθέτουμε τον χυμό από το λεμόνι και αφήνουμε να το πιει και αυτό. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου