Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Ρεβίθια

Υλικά:
200gr ρεβίθια
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1-2 καρότα ψιλοκομμένα
σέλινο ψιλοκομμένο
αλάτι πιπέρι 
λάδι 
λεμόνι 

Εκτέλεση:
Από την προηγούμενη μέρα μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε αλατισμένο χλιαρό νερό (αφήνουμε να μουλιάσουν για τουλάχιστον 8 ώρες). Χύνουμε το νερό αυτό και τα ξεπλένουμε. 
Τα βάζουμε να βράσουν σε καθαρό νερό και τα ξαφρίζουμε όταν χρειάζεται. 


Μόλις σταματήσουν να αφρίζουν προσθέτουμε το κρεμμύδι το καρότο το σέλινο και το πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν για 1 ώρα περίπου σε μέτρια φωτιά προσέχοντας να μην τελειώσει το νερό τους. 
Λίγο πριν τα κατεβάσουμε από την φωτιά προσθέτουμε λίγο λάδι χυμό λεμόνι και αλάτι.


Σημείωση: Τα καρότα και το σέλινο μπορούμε να τα παραλείψουμε αν θέλουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου