Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Φακές

Υλικά:
250gr φακές
Χυμός ντομάτας
2-3 φύλα δάφνης
3-4 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι ξερό
1/4 κ.σούπας ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι
ρίγανη
λάδι 
ξύδι

Εκτέλεση:
Βράζουμε τις φακές για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, τις σουρώνουμε και ξεπλένουμε καλά.
Στην ίδια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και προσθέτουμε τις φακές και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας τα δαφνόφυλλα την ζάχαρη ρίγανη και αρκετό νερό. 
Αφήνουμε να βράσουν και στα 30-45 λεπτά δοκιμάζουμε και προσθέτουμε το αλάτι και λίγο ξύδι. 
Αφήνουμε για άλλη 1 ώρα να βράσουν οι φακές (σε περίπτωση που δούμε ότι κρατάνε ακόμα προσθέτουμε λίγο νεράκι και αλατάκι και συνεχίζουμε το βράσιμο).





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου