Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Μπακαλιαρόπιτα

Υλικά (για ένα ταψί φούρνου):
1 κιλό μπακαλιάρος ( αν είναι παστός θέλει μούλιασμα σε νερό για να φύγει το πολύ αλάτι)
3 μέτρια κρεμμύδια
2 φύλλα δάφνη
2-3 σκελίδες σκόρδο
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 πράσο
1/4 κούπας ρύζι
χυμός ντομάτας
400 gr σπανάκι, 500 gr σέσκουλα 100 gr ρόκα
 δυόσμος φρέσκος, μαϊντανός, άνηθος,
θυμάρι
αλάτι, πιπέρι,
λάδι
Φύλο για πίτα (είτε χωριάτικο είτε σφολιάτα)

Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα προσθέτω νερό 1 από τα κρεμμύδια κομμένο στην μέση, τα φύλλα δάφνης, αλάτι πιπέρι και λίγο λαδάκι μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτω και τον μπακαλιάρο και το αφήνω να βράσει για 5 με 10 λεπτά το πολύ (ανάλογα πόσο παχιά είναι τα κομμάτια).
Βγάζω τον μπακαλιάρο σε ένα πιάτο και τον αφήνω να κρυώσει λίγο, βγάζω την πέτσα και τον κόβω σε μικρά κομμάτια. Από το ζουμί κρατάμε περίπου μια κούπα. 
Ψιλοκόβουμε τα άλλα 2 κρεμμύδια το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια τα μυρωδικά καθώς και τις υπόλοιπες πρασινάδες (σπανάκι, σέσκουλα, ρόκα).
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και σταδιακά προσθέτουμε το σπανάκι τα σέσκουλα και την ρόκα.
Μόλις μαραθούν προσθέτουμε λίγο χυμό ντομάτας, τον δυόσμο, τον μαϊντανό, τον άνηθο και το θυμάρι. 
Προσθέτουμε το ρύζι την κούπα από το ζουμί του ψαριού, αλάτι και πιπέρι, και αφού ανακατέψουμε καλά τα υλικά προσθέτουμε και το ψάρι τελευταίο. Αφήνουμε να βράσει για άλλα 5 με 10 λεπτά.
Λαδώνουμε το ταψί που θα ψήσουμε την πίτα και απλώνουμε τα φύλα για την βάση. Απλώνουμε ομοιόμορφα την γέμιση από πάνω και τέλος καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα και χαράσσουμε τα κομμάτια της πίτας (για να κόβεται πιο εύκολα).
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC  για 1 ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου