Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Μοσχαρίσιες μπριζόλες με φασολάκια

Υλικά:
1 Μοσχαρίσια μπριζόλα (Sirloin)
100gr φρέσκα φασολάκια
1 σκελίδα σκόρδο κομμένη στην μέση
μερικά φύλλα μαιντανού ψιλοκομμένα
χυμό από μισό λεμόνι
λάδι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:
Απλώνουμε στις μπριζόλες λίγο λάδι αλάτι και πιπέρι και τις αφήνουμε για λίγη ώρα.
Τοποθετούμε στο πιάτο που θα σερβίρουμε τον μαϊντανό με λίγο λάδι  τον χυμό λεμόνι και λίγο αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά.
Κόβουμε τα φασολάκια και να χρειαστεί τα κόβουμε στην μέση. Τα βάζουμε σε τηγάνι με λάδι και λίγο αλάτι και τα αφήνουμε.
Βάζουμε το τηγάνι για τις μπριζόλες σε δυνατή φωτιά μέχρι να κάψει και μόλις κάψει βάζουμε την μπριζόλα μέσα καίγοντας το λίπος ώστε να λαδωθεί το τηγάνι. Ψήνουμε για 1 λεπτό σε κάθε πλευρά. Μόλις την γυρίσουμε τις 2 πρώτες φορές περνάμε την επιφάνεια της με το κομμάτι σκόρδου που έχουμε κόψει στην μέση. Συνολικά ψήνουμε την μπριζόλα για 4 λεπτά.
Μόλις ψηθεί η μπριζόλα την τοποθετούμε στο πιάτο με τον μαϊντανό γυρνώντας την 2-3 φορές για να τραβήξει το λάδι και το λεμόνι.
Τέλος τσιγαρίζουμε τα φασολάκια για 5-6 λεπτά και αν έχουν μείνει υγρά από την μπριζόλα τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τα φασολάκια και σερβίρουμε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου