Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Κινέζικο κοτόπουλο

Υλικά:
400gr φιλέτο στήθος κοτόπουλο
2 μέτρια κρεμμύδια
2 πιπεριές 
200gr μανιτάρια ψιλοκομμένα (προαιρετικά) 
χυμός από 1 λεμόνι
6-8 κουταλιές σάλτσα σόγιας
2 κουταλιές της σούπας turmeric
1 κουταλιά του γλυκού κάρυ
1-2 ψιλοκομμένες πιπεριές chilli (εναλλακτικά 1/2 κουταλιά του γλυκού μπούκοβο)
1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
3-4 σκελίδες σκόρδο
λίγο λάδι
1 κουταλιά της σούπας baking powder

Εκτέλεση:
Κόβουμε τα φιλέτα σε μικρά κομμάτια προσπαθώντας να έχουν ίσο πάχος.
Φτιάχνουμε μια μαρινάδα με τις 4-6 κουταλιές σόγια, 1 κουταλιά turmeric, το σκόρδο το οποίο έχουμε πολτοποιήσει, το chilli,  το λάδι και το baking powder και μαρινάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου στο ψυγείο για 2 τουλάχιστον ώρες.
Βγάζουμε το κοτόπουλο από το ψυγείο και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου όσο προετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές ροδέλες, τις πιπεριές σε λεπτά μπαστουνάκια, και τα μανιτάρια.
Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και μόλις αρχίσει να ζεσταίνεται προσθέτουμε το κοτόπουλο με την μαρινάδα του. Και αφήνουμε για ένα περίπου λεπτό. 
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια και την υπόλοιπη σάλτσα σόγιας.
Ανακατεύουμε καλά να αρχίσει το κοτόπουλο να ψήνεται από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε τις πιπεριές και μόλις ανακατέψουμε τα υλικά στο τηγάνι προσθέτουμε το υπόλοιπο turmeric, το κάρυ, την ζάχαρη και δοκιμάζουμε το ζουμί να δούμε μήπως χρειάζεται αλάτι και προσθέτουμε ανάλογα. 

Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας κατά διαστήματα για περίπου 15 λεπτά.
Μερικά λεπτά πριν το κατεβάσουμε από την φωτιά ρίχνουμε και τον χυμό από το λεμόνι.
Σερβίρουμε με ρύζι ή noodles.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου