Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

Μπάρες βρώμης

Υλικά:

3 φλ. νιφάδες βρώμης1 1/2 φλ. φουντούκια και αμύγδαλα ωμά και ανάλατα
1/4 φλ. φιστίκια αράπικα (καθαρισμένα)1/4 φλ. φιστίκια Αιγίνης (καθαρισμένα)1/2 φλ. ηλιόσπορο 1/2 φλ. σταφίδες μαύρες1 σακουλάκι σταγόνες σοκολάτας1/2 φλ. μέλι2 κ.σ. ζάχαρη καστανή μαλακή1 κ.σ. κανέλα4 κ.σ. ελαιόλαδολίγο αλάτι
Τους ξηρούς καρπούς μπορούμε να τους αλλάξουμε κατά προτίμηση.

Εκτέλεση:

Χοντροκόβουμε τα αμύγδαλα, τα φουντούκια και τα φιστίκια. Τα φιστίκια Αιγίνης τα κόβω απλώς στα δυο.
Βάζουμε στο ταψί του φούρνου τη βρώμη, τα φουντούκια, τα αμύγδαλα και τα φιστίκια - εφόσον οι ξηροί καρποί μας είναι άψητοι, αν είναι ψημένοι βάζουμε μόνο τη βρώμη. Βάζουμε στο φούρνο, στους 160οC για 10 λεπτά, μέχρι να πάρουν ελαφρώς χρώμα.
Στο μεταξύ βάζουμε σε μεγάλο μπολ τα φιστίκια Αιγίνης, τον ηλιόσπορο, τις σταφίδες και τις σταγόνες σοκολάτας.
Σε μεγάλο μπρίκι βάζουμε το μέλι, τη ζάχαρη, την κανέλα, το λάδι και το αλάτι και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Προσθέτουμε στο μπολ το μείγμα της βρώμης και ανακατεύουμε καλά.
Μετά προσθέτουμε το μείγμα του μελιού και ανακατεύουμε μέχρι να βραχεί όλο.
Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου (να πιάνει και τα πλαϊνά) και απλώνουμε καλά το μείγμα, να πάει ισόπαχα παντού. Πατάμε το μείγμα να ενώσει όσο καλύτερα γίνεται.
Ψήνουμε στους 170oC για 20-25 λεπτά (ανάλογα το φούρνο σας).
Αφήνουμε να κρυώσει αρκετά και κόβουμε σε κομμάτια. Όταν κρυώσει πολύ καλά, τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου