Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

Πατάτες στον φούρνο

Υλικά (για 4-6 άτομα):
1.5 kg πατάτες
200gr βρασμένα κάστανα
400gr μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε κύβους
1 φλιτζάνι ξερά δαμάσκηνα
4 κλαδάκια δεντρολίβανο
3 κουτ. σούπας βούτυρο
1 πρέζα σκόρδο σε σκόνη
1 πρέζα μοσχοκάρυδο σε σκόνη
2-3 κουτ. σούπας μέλι
το χυμό και το ξύσμα από 2 πορτοκάλια
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κύβους και τις βάζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι ν μαλακώσουν (περίπου 15 λεπτά). Τις σουρώνουμε και τις βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος.
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και μαγειρεύουμε τα μανιτάρια μεχρι να πάρουν χρώμα και προσθέτουμε τα κάστανα και τα δαμάσκηνα.
Σβήνουμε με τον χυμό του πορτοκαλιού το μέλι και το βούτυρο και αδειάζουμε το τηγάνι στο σκεύος με τις πατάτες ανακατεύοντας ελαφρά.
Πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο και το σκόρδο.Ψήνουμε στους 200oC για 20 με 30 λπετά
Βγάζουμε το σκεύος από το φούρνο και προσθέτουμε το δεντρολίβανο ανακατεύοντας ελαφρά. Πασπαλίζουμε με το ξύσμα του πορτοκαλιού και σερβίρουμε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου