Υλικά:
250gr φασόλια ξερά
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2-3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
1-2 κλωναράκια σέλερι
χυμός ντομάτας
τσίλι ξερό
αλάτι πιπέρι
λάδι
Εκτέλεση:
Μουλιάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα φασόλια σε ζεστό νερό για να φουσκώσουν.
'Όταν ξεκινήσουμε το μαγείρεμα τα βάζουμε να βράσουν μαζί με νερό για 10 περίπου λεπτά.
Σουρώνουμε τα φασόλια και τα ξεπλένουμε (εάν θέλουμε μπορούμε να τα ξεφλουδίσουμε -αν όχι όλα τα περισσότερα- για να αποφύγουμε το αίσθημα φουσκώματος).
Βάζουμε νερό στην κατσαρόλα να βράσει (τόσο όσο να καλύπτει τα φασόλια, περίπου 3-4 δάχτυλα). και μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε τα φασόλια το κρεμμύδι το σέλερι τα καρότα τον χυμό ντομάτας το πιπέρι και το τσίλι.
Τα αφήνουμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσουν τα φασόλια να μαλακώνουν (1 ώρα περίπου).
Προσθέτουμε το λάδι και το αλάτι και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 15-20 λεπτά ακόμα.
250gr φασόλια ξερά
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2-3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
1-2 κλωναράκια σέλερι
χυμός ντομάτας
τσίλι ξερό
αλάτι πιπέρι
λάδι
Εκτέλεση:
Μουλιάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα φασόλια σε ζεστό νερό για να φουσκώσουν.
'Όταν ξεκινήσουμε το μαγείρεμα τα βάζουμε να βράσουν μαζί με νερό για 10 περίπου λεπτά.
Σουρώνουμε τα φασόλια και τα ξεπλένουμε (εάν θέλουμε μπορούμε να τα ξεφλουδίσουμε -αν όχι όλα τα περισσότερα- για να αποφύγουμε το αίσθημα φουσκώματος).
Βάζουμε νερό στην κατσαρόλα να βράσει (τόσο όσο να καλύπτει τα φασόλια, περίπου 3-4 δάχτυλα). και μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε τα φασόλια το κρεμμύδι το σέλερι τα καρότα τον χυμό ντομάτας το πιπέρι και το τσίλι.
Τα αφήνουμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσουν τα φασόλια να μαλακώνουν (1 ώρα περίπου).
Προσθέτουμε το λάδι και το αλάτι και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 15-20 λεπτά ακόμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου