Υλικά:
2 κούπες φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι λάδι
1 φλιτζάνι κονιάκ
2 κρόκους αυγό
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 φλιτζανάκι νερό
Άρωμα βανίλιας
2 φλιτζάνια αμύγδαλα κομμένα και καβουρδισμένα
3 κουταλάκια baking powder
4 φλιτζάνια αλεύρι
ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
Σε μπολ χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη και προσθέτουμε το λάδι και το κονιάκ. Στην συνέχεια ρίχνουμε το νερό τους κρόκους του αυγού και την βανίλια. Αφού το ανακατευτεί καλά το μείγμα ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μαζί με το baking powder και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει το μείγμα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160οC και πλάθουμε το ζυμάρι σε μικρά πλακέ μπαλάκια ή χρησιμοποιούμε φόρμες για να δώσουμε σχήμα (καρδούλα/αστεράκια κλπ.)Τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε βάλει πρώτα λαδόκολλα και ψήνουμε στους 160 για 15 λεπτά περίπου. Μόλις είναι έτοιμοι τους αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη.
2 κούπες φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι λάδι
1 φλιτζάνι κονιάκ
2 κρόκους αυγό
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 φλιτζανάκι νερό
Άρωμα βανίλιας
2 φλιτζάνια αμύγδαλα κομμένα και καβουρδισμένα
3 κουταλάκια baking powder
4 φλιτζάνια αλεύρι
ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
Σε μπολ χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη και προσθέτουμε το λάδι και το κονιάκ. Στην συνέχεια ρίχνουμε το νερό τους κρόκους του αυγού και την βανίλια. Αφού το ανακατευτεί καλά το μείγμα ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μαζί με το baking powder και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει το μείγμα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160οC και πλάθουμε το ζυμάρι σε μικρά πλακέ μπαλάκια ή χρησιμοποιούμε φόρμες για να δώσουμε σχήμα (καρδούλα/αστεράκια κλπ.)Τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε βάλει πρώτα λαδόκολλα και ψήνουμε στους 160 για 15 λεπτά περίπου. Μόλις είναι έτοιμοι τους αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου