Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

Μοσχάρι με χυλοπίτες

Υλικά (για 4 άτομα):

500 gr μοσχάρι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
2 κρεμμύδια ξερά
1 πράσο
1 κονσέρβα ντομάτα σε κομμάτια
1 ποτήρι κρασί λευκό ή κόκκινο (ανάλογα την προτίμηση)
λάδι
αλάτι πιπέρι
κανέλα
γαρύφαλλο
μπαχάρι
μπούκοβο
1 κύβο knorr ζωμό μοσχαριού
2-3 φύλλα δάφνης
250gr χυλοπίτες

Εκτέλεση:

Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το αφήνουμε να κάψει. Μόλις κάψει το λάδι βάζουμε σε μονή στρώση τα κομμάτια του μοσχαριού και τα αφήνουμε να ψηθούν από όλες τις μεριές μαζί με τα φύλλα της δάφνης. 
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πράσο και ανακατεύουμε καλά. 
Σβήνουμε με ένα ποτήρι κρασί και προσθέτουμε τα μπαχαρικά ανακατεύοντας καλά για να πάνε παντού. 
Μόλις έχει εξατμιστεί το οινόπνευμα προσθέτουμε τον κύβο knorr που τον έχουμε διαλύσει σε μισό λίτρο βραστό νερό. Ρίχνουμε και την ντομάτα και αφήνουμε για περίπου 20 λεπτά να βράσει το κρέας και να πιει τα πολλά ζουμιά του. 
Σε πυρέξ ρίχνουμε τις χυλοπίτες και από πάνω το κρέας με όλα τα ζουμιά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 180οC.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου