Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

Σούπα με λαχανικά

Υλικά (για 5-6 μερίδες): 

250gr κατεψυγμένο μείγμα λαχανικών (καρότα, καλαμπόκι, αρακάς)
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 κλαρί σέλερι ψιλοκομμένο
2 κύβοι ζωμό μοσχάρι (ή 1l φρέσκος ζωμός μοσχαριού)
250gr χυμός ντομάτας
3/4 της κούπας τραχανάς ξινός
αλάτι, πιπέρι
πάπρικα
μπούκοβο


Εκτέλεση:

Σε κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια το κρεμμυδάκι το πράσο και το σέλερι. 
Μόλις αρχίσουν να μαραίνονται προσθέτουμε τα κατεψυγμένα λαχανικά και τα ανακατεύουμε καλά. Μόλις αρχίσουν να ξεπαγώνουν προσθέτουμε το ζωμό μοσχαριού (2 κύβους διαλυμένους σε περίπου 1 λίτρο βραστό νερό) και την ντομάτα. 
Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και 5 λεπτά μετά προσθέτουμε τον τραχανά, αλάτι πιπέρι πάπρικα και το μπούκοβο και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου μισή ώρα (ή μέχρι να μαλακώσει ο τραχανάς). 
 Σερβίρουμε με τριμμένη φέτα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου