Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Αρακάς

Υλικά (3 μερίδες):
250gr αρακάς
3 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2-3 καρότα ψιλοκομμένα
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη
αλάτι, πιπέρι
μαϊντανός
ρίγανη
μπούκοβο
χυμός ντομάτας
λάδι

Εκτέλεση:
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε καλά να μην κολλήσουν.
Προσθέτουμε τον αρακά και τα καρότα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
Στην συνέχεια ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον χυμό ντομάτας, την λιαστή ντομάτα αλάτι πιπέρι ρίγανη τον μαϊντανό και το μπούκοβο και προσθέτουμε λίγο νερό.
Αφήνουμε να πάρει βράση σε δυνατή φωτιά για μερικά λεπτά, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να πιει το ζουμί του ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Αν οι πατάτες κρατάνε ακόμα προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα και προσαρμόζουμε στο αλάτι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου