Υλικά για 6-8 μερίδες:
500gr μακαρόνια πένες
1 κουτί κρέμα γάλακτος
400 -500gr τυρί τριμμένο (χρησιμοποίησα edam και cheddar)
100gr μανιτάρια (baby-button)
1 συσκευασία bacon ψιλοκομμένο
2 πιπεριές μετρίου μεγέθους
αλάτι, πιπέρι
μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα μακαρόνια όπως λένε οι οδηγίες για να γίνουν altende.
Σε πυρέξ βάζουμε τα μανιτάρια κομμένα το bacon και τις πιπεριές και τους ρίχνουμε λίγο αλατάκι και πιπέρι.
Στην συνέχεια προσθέτουμε τα μακαρόνια και λίγο από το τριμμένο τυρί καθώς και την κρέμα γάλακτος.
Ανακατεύουμε καλά τα υλικά ώστε να πάει παντού η κρέμα και να είναι ομοιόμορφα μέσα στο πυρέξ.
Τέλος πασπαλίζουμε τα μακαρόνια με το υπόλοιπο τυρί και ρίχνουμε λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο για το άρωμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150oC για 20-25 περίπου λεπτά (ή μέχρι το τυρί να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα).
500gr μακαρόνια πένες
1 κουτί κρέμα γάλακτος
400 -500gr τυρί τριμμένο (χρησιμοποίησα edam και cheddar)
100gr μανιτάρια (baby-button)
1 συσκευασία bacon ψιλοκομμένο
2 πιπεριές μετρίου μεγέθους
αλάτι, πιπέρι
μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα μακαρόνια όπως λένε οι οδηγίες για να γίνουν altende.
Σε πυρέξ βάζουμε τα μανιτάρια κομμένα το bacon και τις πιπεριές και τους ρίχνουμε λίγο αλατάκι και πιπέρι.
Στην συνέχεια προσθέτουμε τα μακαρόνια και λίγο από το τριμμένο τυρί καθώς και την κρέμα γάλακτος.
Ανακατεύουμε καλά τα υλικά ώστε να πάει παντού η κρέμα και να είναι ομοιόμορφα μέσα στο πυρέξ.
Τέλος πασπαλίζουμε τα μακαρόνια με το υπόλοιπο τυρί και ρίχνουμε λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο για το άρωμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150oC για 20-25 περίπου λεπτά (ή μέχρι το τυρί να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου